over cbra

Adviesbureau cbra is door Klaas Jan de Boer en Bart Rienstra in 2017 opgericht. cbra is een jong en dynamisch adviesbureau gespecialiseerd in integrale brandveiligheidsvraagstukken. Voor ons bestaat een veilig en economisch verantwoord brandveiligheidsconcept uit een goede balans in de benodigde bouwkundige, installatietechnische en organisatorische (BIO) brandveiligheidsvoorzieningen. Wij beperken ons niet tot een bepaalde doelgroep. Bij ons kunt u terecht voor een breed scala aan brandveiligheidsvraagstukken: van woongebouwen, utiliteitsgebouwen tot aan de zware industrie.

Wij streven naar een nauwe samenwerking met bevoegd gezag en keurende instanties. Door deze instanties in de juiste fase bij het project te betrekken wordt de opdrachtgever niet verrast met achteraf gestelde aanvullende eisen. Gezien onze ervaring uit het verleden zijn wij in staat knelpunten vroegtijdig te signaleren. Door deelname aan normcommissies kunnen we tevens inspelen op toekomstige ontwikkelingen.

Wilt u meer weten over onze aanpak, wij vertellen het u graag in een persoonlijk gesprek.

cbra is aangesloten bij

ons team

Klaas Jan de Boer heeft aan de Technische Universiteit Delft een studie Civiele techniek met afstudeerrichting Bouwtechniek afgerond en is uitgegroeid tot senior adviseur op het gebied van integrale brandveiligheid. Klaas Jan heeft ervaringen opgedaan bij adviesbureaus, als docent bij hogescholen, bij een ontwerpbureau en bij de gemeentelijke- en rijksoverheid. Daarnaast heeft Klaas Jan als co-rapporteur NEN 6060 en NEN 6079 ontwikkeld en weet daardoor goed in te spelen op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid. In zijn vrije tijd vind je hem achter de schildersezel, op de schaats of achter de afkortzaag.

 

ir. Klaas Jan de Boer

adviseur bouwkundige brandveiligheid

Bart Rienstra is werktuigbouwkundig ingenieur en heeft zich met werkervaring, cursussen en trainingen bewezen als specialist brandbeveiligingsinstallaties. Bart heeft ervaringen opgedaan als inspecteur van brandbeveiligingsinstallaties, riskconsultant bij een verzekeraar, installateur bij een installatiebedrijf en als adviseur van brandbeveiligingsinstallaties. Zijn werkveld reikt van kantoorgebouwen tot aan de petrochemische industrie. Met de opgedane theoretische en praktische ervaring is Bart instaat een gefundeerd advies te geven voor elke situatie. Na werktijd vind je Bart op de racefiets, op de schaats of achter de werkbank.

 

ing. Bart Rienstra

adviseur
brandbeveiligingsinstallaties

Melvin van der Kamp heeft aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden een studie Bouwkunde met afstudeerrichting Algemene Bouwkunde afgerond en is uitgegroeid tot adviseur op het gebied van integrale brandveiligheid. Melvin heeft ervaring opgedaan bij een architectenbureau en vervolgens bij diverse advies- en ingenieursbureaus. Daarnaast heeft Melvin meegewerkt aan een brandveiligheidsonderzoek in opdracht van het Ministerie van BZK en is hij gespecialiseerd in de brandveiligheidsvoorschriften van het Bouwbesluit en op het gebied van gelijkwaardige brandveiligheid. Buiten kantooruren is Melvin veel met gereedschap in de weer of te vinden op de klimwand.

 

ing. Melvin van der Kamp

adviseur bouwkundige brandveiligheid

algemene voorwaarden

Op alle door cbra te verrichten werkzaamheden is ‘De Nieuwe Regeling 2011 (herziening 2013)’ van toepassing. De DNR 2011 is via de onderstaande link eenvoudig te raadplegen, te printen en te downloaden. cbra zal de opdrachtgever, indien hij daar uitdrukkelijk om vraagt, direct kosteloos in het bezit stellen van de DNR 2011.

Onze aansprakelijkheid is gewaarborgd en verzekerd overeenkomstig de regeling “Rechtsverhouding opdrachtgever architect, ingenieur en adviseur”, DNR 2011.

privacy verklaring

klik op de onderstaande knop voor de privacy verklaring van cbra bv

cbra noord | Smidsstraat 5 | 8601 WB Sneek

cbra west | Baanstraat 17 | 3111 KM Schiedam

Klaas Jan de Boer | 06 1553 2662 | kb@cbra.nl

Bart Rienstra | 06 1553 5545 | br@cbra.nl

cbra bv | info@cbra.nl | KvK nr. 69569738

algemene voorwaarden | privacy verklaring